Fokus

Beloruski aktivista Vitalij Šišov nestao u Kijevu, otišao na trčanje i od tada mu se gubi svaki trag

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2021

-

08:42

Beloruski aktivista Vitalij Šišov nestao u Kijevu, otišao na trčanje i od tada mu se gubi svaki trag
Beloruski aktivista Vitalij Šišov nestao u Kijevu, otišao na trčanje i od tada mu se gubi svaki trag - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vitalij Šišov, čovek koji vodi ukrajinsku grupu koja pomaže Belorusima koji beže u inostranstvo, nestao je u ponedeljak u Kijevu, saopšteno je iz njegove organizacije na Telegramu.

On u ponedeljak ujutru otišao na trčanje i od tada mu se gubi svaki trag. Grupa za ljudska prava Viasna, citirajući Šišovog prijatelja, navela je da on i ranije bio praćen. Policija i dobrovoljci pretražuju područje u kojem je Šišov trčao, ali za sada, kako se navodi, nema nikakvih novih informacija.

Inače, Šišov nestanak desio se dan pošto što jebeloruska atletičarka Kristina Timanovska dobila vizu za putovanje u Poljsku, i to nakon što je izjavila da se brine za svoju bezbednost u Belorusiji.

AP/Eugene Hoshiko

 

Kako je nedavno izjavila, ona strahuje za svoju bezebednsost, nakon kritike o tome na koji način se vodi i tretira beloruski tim koji učestvuje u Japanu na Olimpijskim igrama.

"Pritiskaju me. Pokušavaju da me izvuku iz zemlje bez moje dozvole. Tražim od MOK-a da se uključi", poručila je.

Kritika o kojoj je reč bila je objavljena na Instagram nalogu Cimanovske, i ona ju je uputila olimpijskim zvaničnicima Belorusije zbog odluke da je stave da učestvuje u trci sa štafetom, a ona nikada ranije nije imala takvu trku.

Preporuka za vas

Poljska izdala vizu atletičarki koja se plaši povratka u Belorusiju

Komentari (0)

Svet