Fokus

Poznati američki novinar Taker Karlson najavio intervju sa Putinom: "Naša dužnost je da informišemo ljude"

Komentari

Autor: Politico, BBC

06/02/2024

-

20:30

Poznati američki novinar Taker Karlson najavio intervju sa Putinom: "Naša dužnost je da informišemo ljude"
Poznati američki novinar Taker Karlson najavio intervju sa Putinom: "Naša dužnost je da informišemo ljude" - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši voditelj Foks njuza i jedan od najuticajnijih američkih novinara Taker Karlson, koji trenutno boravi u Moskvi, najavio je da će intervjuisati ruskog predsednika Vladimira Putina.

"To je naš posao. Mi smo novinari. Naša dužnost je da informišemo ljude", rekao je Karlson.

On je dodao da je rat u Ukrajini "ljudska katastrofa" u kojoj je pobijena čitava generacija Ukrajinaca, međutim istakao je da većina Amerikanaca nije dovoljno obaveštena o tom sukobu.

Karlson će biti prvi Amerikanac koji je intervjuisao Putina od početka invazije Moskve na Ukrajinu, koja je počela pre skoro dve godine, objavio je Politiko.

On je više puta dovodio u pitanje podršku SAD ratnim naporima Ukrajine.

Karlson je bio jedan od najbolje ocenjenih američkih voditelja kablovske televizije - ali je naglo napustio Fok njuz prošle godine, prenosi BBC.

Ovaj 54-godišnjak je bio izuzetno uticajan kao voditelj noćnog političkog tok-šoua između 2016. i 2023. posle čega je pokrenuo emisiju na društvenoj mreži Iks (ranije Tviter).

Ruski mediji su dan ranije objavili fotografije Karlsona sa nekoliko lokacija u Moskvi, uključujući ložu u Boljšoj teatru i restoran u hotelu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov bio je zatvoren kada su ga novinari pitali o intervjuu.

"Nemamo šta da vam kažemo u ovom trenutku. Ako se takvi planovi realizuju, obavestićemo vas", rekao je Peskov u ponedeljak.

Branio Putina i invaziju na Ukrajinu

Karlson je branio Putina nekoliko puta otkako je ruski predsednik započeo invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

„Možda bi vredelo da se zapitate, pošto postaje prilično ozbiljno, o čemu se zapravo radi? Zašto toliko mrzim Putina?“ rekao je dok su ruske trupe počele da se gomilaju na granici sa Ukrajinom.

„Da li me je Putin ikada nazvao rasistom? Da li je pretio da će me otpustiti jer se ne slažem s njim?. Ovo su poštena pitanja, a odgovor na sva je: Ne. Vladimir Putin nije uradio ništa od toga", rekao je Karlson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet