Fokus

Šolc ima dvojnika: Selfi sa američkim senatorom oduševio javnost

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

11:12

Šolc ima dvojnika: Selfi sa američkim senatorom oduševio javnost
Šolc ima dvojnika: Selfi sa američkim senatorom oduševio javnost - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kancelar Olaf Šolc i američki senator iz Delavera Kris Kuns su, posle sastanka u Vašingtonu, objavili selfi sa porukom da su obojica pronašli svog dvojnika.

Približnih godina (60 i 65), slične visine (oko 170 centimetara) i sede proćelave kose čini se da dvojica političara, pored svojih političkih stavova prema Ukrajini i ljubavi prema politici, dele mnoge fizičke sličnosti, piše BBC.

Posle sastanka u četvrtak, Šolc i Kuns su napravili selfi i objavili ga na internetu uz isto pitanje. "Ko je ko?", našalio se Kuns ispod slike.

"Divno je ponovo videti mog dvojnika", napisao je lider nemačke koalicione vlade na društvenoj mreži X u repostu iste slike.

Nemački kancelar nalazi se u poseti Vašingtonu gde se u četvrtak, dan pred planirani sastanak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom sastao sa Kunsom i drugim članovima američkog Kongresa u nastojanju da pomogne američkom predsedniku da prevaziđe blokadu u odobravanju dodatne pomoći Ukrajini.

SAD su iscrple postojeće ovlašćenje Kongresa da obezbede finansijsku pomoć Ukrajini, a hitni zahtev Bele kuće za 61 milijardu dolara podrške Ukrajini blokiran je na Kapitol Hilu, budući da republikanski kongresmeni zahtevaju ustupke u imigracionoj politici kako bi glasali za paket pomoći.

Sa druge strane, lideri EU su prošle nedelje uspeli da se dogovore oko dodatnih 50 milijardi evra (54,3 milijarde dolara) paketa podrške, koji je bio blokirao mađarski premijer Viktor Orban.

Komentari (0)

Svet