Fokus

U pucnjavi u Portoriku ubijeno četvoro ljudi, petoro u teškom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

15:45

U pucnjavi u Portoriku ubijeno četvoro ljudi, petoro u teškom stanju
U pucnjavi u Portoriku ubijeno četvoro ljudi, petoro u teškom stanju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe su ubijene, a pet je u kritičnom stanju nakon pucnjave u baru u gradu Toa Baha u Portoriku, saopštila je policija.

Vlasti veruju da je pucnjava, koja se dogodila u ponedeljak uveče, povezana sa trgovinom drogom i da je do incidenta došlo kada su nepoznati ljudi krenuli da pucaju iz autobomila u pokretu u severnom gradu Toa Baha, prenosi AP.

Dva muškarca i dve žene su poginuli, a tri žene i dva muškarca su hospitalizovani. Među onima u kritičnom stanju je i brat bivšeg gradonačelnika primorskog grada Katanjo, navodi policija.

Vlasti su saopštile da je meta najvervatnije bio 35-godišnji osumnjičeni diler droge koji je ubijen u pucnjavi, ali niko još uvek nije uhapšen.

Na ostrvu, na kom živi 3,2 miliona stanovnika, ove godine prijavljena su najmanje 74 ubistva, šest više nego u istom periodu prošle godine.

Prošlog meseca, četvorica muškaraca i 16-godišnji dečak ubijeni su iz vatrenog oružja pored autoputa u drugom napadu povezanom sa drogom u gradu Sejba na istoku zemlje.

U pucnjavi u Portoriku ubijeno četvoro ljudi, petoro u teškom stanjuDok je Portoriko dugo služio kao tranzitna tačka za višemilionske pošiljke droge iz Južne Amerike, pucnjave povezane sa drogom smatrale su se retkim, a poslednji incident izazivao je zabrinutost da bi to moglo da se promeni.

Komentari (0)

Svet