Fokus

Indijski premijer Modi posetio prvi tradicionalni hinduistički hram na Bliskom istoku

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

23:00

Indijski premijer Modi posetio prvi tradicionalni hinduistički hram na Bliskom istoku
Indijski premijer Modi posetio prvi tradicionalni hinduistički hram na Bliskom istoku - Copyright AP/Kamran Jebreili

veličina teksta

Aa Aa

Indijski premijer Narendra Modi posetio je danas prvi tradicionalni hinduistički hram na Bliskom istoku.

Odlaskom do tradicionalnog hinduističkog hrama BAPS Hindu Mandir koji se nalazi severno od Abu Dabija, Modi je završio turneju po Ujedinjenim Arapskim Emiratima tokom koje je zagrlio predsednika UAE Šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, opisujući ga kao brata i govorio pred svetskim liderima na samitu u Dubaiju, preneo je AP.

Očekuje se da će Modi osvojiti treći mandat kao premijer na predstojećim izborima u Indiji, ali njegova i politika njegove vladajuće Indijske narodne partije izazvali su zabrinutost u vezi sa budućnosti Indije, posebno za pripadnike njene muslimanske manjine pošto su poslednjih godina bili na udaru hinduističkih nacionalističkih grupa, navela je agencija.

"Svaki trenutak koji mi je Bog dao i telo koje mi je Bog dao su za Majku Indiju", rekao je Modi okupljenima u hramu, izazivajući klicanje okupljenih.

AP/Kamran Jebreili

 

Čak je i hinduistički sveštenik Brahmaviharidas Svami, koji je pomogao u izgradnji hrama, više puta pohvalio Modijev rad, nazivajući ga "možda najomiljenijim premijerom kojeg je Indija ikada imala".

Hram je sagradila BAPS, svetska verska i građanska organizacija u okviru sekte Svaminaraian. Modi ima bliske veze sa organizacijom.

"Danas su Ujedinjeni Arapski Emirati ispisali zlatno poglavlje u istoriji čovečanstva", rekao je Modi okupljenima i dodao da iza otvaranja "tog prelepog i božanskog hrama stoji mnogo godina teškog rada".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet