Fokus

Bajden među demokratama koji su pozvali Kuoma da podnese ostavku: "Nijedan izabrani zvaničnik nije iznad zakona"

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

23:59

Bajden među demokratama koji su pozvali Kuoma da podnese ostavku: "Nijedan izabrani zvaničnik nije iznad zakona"
Bajden među demokratama koji su pozvali Kuoma da podnese ostavku: "Nijedan izabrani zvaničnik nije iznad zakona" - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i brojni članovi Demokratske stranke pozvali su guvernera države Njujork Endrjua Kuoma da podnese ostavku.


Predsednik Bajden je nakon saopštenja državnog tužilaštva da je Kuomo seksualno uznemiravao 11 žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu, kao i da je pokušavao da se osveti ženama koje su ga prijavile, poručio da bi Kuomo trebalo da podnese ostavku, prenosi AP.

"Mislim da bi on trebalo da podnese ostavku", poručio je predsednik SAD.

Otkrića državnog tužilaštva, od kojih je većina prvobitno objavljena još prošle zime, dovela su do brojnih zahteva uglednih demokrata da Kuomo podnese ostavku.

Tanjug/Office of the NY Governor via AP

 

Američki senatori Čak Šumer i Kirsten Džilibrend izjavili su nakon objavljivanja izveštaja da nalazi istrage učvršćuju njihove pozive Kuomu, upućene prvi put u martu ove godine, da podnese ostavku.

"Nijedan izabrani zvaničnik nije iznad zakona. Žitelji Njujorka zaslužuju bolje u kancelariji guvernera. Verujemo i dalje da bi guverner trebalo da podnese ostavku", poručili su Šumer i Džilibrend u zajedničkom saopštenju.

Kuomo je negirao optužbe državnog tužilaštva.

U snimljenom odgovoru na nalaže istražnog tima državnog tužilaštva Njujorka Kuomo je uzvratio da se "činjenice mnogo razlikuju od onoga što je prikazano", kao i da "nikada nikoga nije neprikladno dodirnuo ili učinio neprimeren seksualni gest".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet