Fokus

Kineski konkurent "erbasovim" i "boingovim" putničkim avionima na aeromitingu u Singapuru: Prvi let van Kine

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2024

-

14:00

Kineski konkurent "erbasovim" i "boingovim" putničkim avionima na aeromitingu u Singapuru: Prvi let van Kine
Kineski konkurent "erbasovim" i "boingovim" putničkim avionima na aeromitingu u Singapuru: Prvi let van Kine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kineski konkurent "erbasovim" i "boingovim" putničkim avionima, "C919", koji je proizvela kineska kompanija "Komeršl erkraft korporejšn for Čajna" (COMAC), obavio je prvo putovanje van Kine, pošto je danas leteo na aeromitingu u Singapuru.

Kina je ove godine nagovestila da će unaprediti "C919", kao i prisustvo COMAC-a u zemlji, ali i inostranstvu, navodi Rojters.

Avion je sertifikovan samo u Kini, a od četiri letelice jedna je počela prošle godine da saobraća u "Čajna istern erlajnsu".

COMAC će uložiti nekoliko stotina miliona evra u narednih tri do pet godina u proširenje proizvodnih kapaciteta "C919", preneli su kineski mediji izjavu zvaničnika kompanije.

COMAC je bio jedan od dva komercijalna proizvođača aviona koji su danas leteli svojim avionom pored obale Singapura, zajedno sa "erbasom", dok se "boing" ove godine na aeromitingu u Singapuru neće predstavljati komercijalnim avionima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet