Život

Posle inspekcije i tehničke provere "Alaska erlajns" ponovo počela da koristi svoje Boinge 737 Maks 9

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

22:47

Posle inspekcije i tehničke provere "Alaska erlajns" ponovo počela da koristi svoje Boinge 737 Maks 9
Tanjug/AP/Craig Mitchelldyer - Copyright Tanjug/AP/Craig Mitchelldyer

veličina teksta

Aa Aa

Avio-kompanija ''Alaska erlajns'' ponovo je počela da koristi avione Boing 737 Maks 9, nakon što su prizemljeni zbog incidenta od 5. januara, kada su otpala pomoćna vrata usred leta.

Kompanija je saopštila da je završila inspekciju aviona i poručila da je obnovila letove Boingom 737 Maks 9 na liniji Sijetl - San Dijego u petak posle podne, preneo je AP.

U sredu, Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) odobrila je da se obavi inspekcija i tehnička provera, kako bi ovi avioni mogli ponovo da polete.

Kompanija je rekla da će kompletna inspekcija biti gotova do kraja sledeće nedelje i da se očekuje da će provere, po avionu, trajati oko 12 časova.

"Svaki od naših aviona Maks 9 će se vratiti u službu samo kada se završe rigorozne provere i kada se bude smatralo da je svaki avion bezbedan po standardima FAA", navela je ''Alaska erlajns''.

Prvi let američke kompanije ''Junajted erlajns'' avionima 737 Maks 9 od incidenta 5. januara, kada je i ta kompanija prizemljila svoje letelice tog tipa, obavljen je od Njuarka ka Las Vegasu rano jutros, a u njemu je bilo 175 putnika i šest članova posade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin