Fokus

Serija optužbi na račun avio-kompanije: Istragom u Boingu otkrivena loša poveznost bezbednosnih sistema

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

07:30

Serija optužbi na račun avio-kompanije: Istragom u Boingu otkrivena loša poveznost bezbednosnih sistema
Serija optužbi na račun avio-kompanije: Istragom u Boingu otkrivena loša poveznost bezbednosnih sistema - Copyright Tanjug/AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Nova istraga koju je tražila američka vlada u Boingu, izazvala je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim sistemima u kompaniji. Poslednjim pregledom otkrivena je loša povezanost višeg menadžementa i redovnog osoblja, kao i to da pravila ponašanja u vezi sa bezbednošću nisu efikasno primenjena u celoj kompaniji, preneo je BBC.

Izveštaj je naručen nakon padova aviona Boinga 2018. i 2019. godine, u kojima je poginulo 346 ljudi, nakon čega je američka kompanija obećala da sagledati nalaze.

"Preduzeli smo važne korake u pogledu bezbednosne kulture, iako ima još posla", saopštila je kompanija.

Jedan od dva najveća svetska proizvođača aviona bio je pod dodatnim pritiskom nakon što su 5. januara na avionu Boing 737 Maks 9, u vlasništvu avio-kompanije ''Alaska erlajns'', otpala pomoćna vrata usred leta na liniji Sijetl - San Dijego.

Ozbiljna šteta je za dlaku izbegunuta, ali je incident oživeo pitanja o proizvodnim procesima Boinga, pet godina nakon pomenutih nesreća, i doveo do optužbi da je kompanija stavila profit ispred bezbednosti tokom izrade svojih aviona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet