Fokus

Bajden za 24 sata prikupio 10 miliona dolara: Predsedniku SAD se isplatio govor o stanju nacije u Kongresu

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2024

-

17:12

Bajden za 24 sata prikupio 10 miliona dolara: Predsedniku SAD se isplatio govor o stanju nacije u Kongresu
Bajden za 24 sata prikupio 10 miliona dolara: Predsedniku SAD se isplatio govor o stanju nacije u Kongresu - Copyright Tanjug AP/Shawn Thew/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Štab kampanje za reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštio je danas da je prikupljeno 10 miliona dolara za 24 sata nakon što je Bajden održao govor u Kongresu u kojem je optužio bivšeg predsednika i najverovatnije republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa da predstavlja pretnju za demokratiju i da opstruiše donošenje zakona kojim bi bio rešen problem ilegalnih migracija.

Ovo prikupljanje sredstava je značajno s obzirom na to da je za Bajdenovu kampanju tokom celog januara prikupljeno više od 42 miliona dolara, navodi Rojters. 

Bajden je u 68-minutnom obraćanju Kongresu u četvrtak takođe optužio Trampa da ne želi da prizna da je 6. januara 2021. godine pokušao da poništi rezultate izbora.

Bajden je optužio Trampa i da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina.

Procenjuje se da je 32,2 miliona ljudi gledalo Bajdenov govor u Kongresu u četvrtak preko 14 televizijskih mreža, što je povećanje od 18 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

Ta cifra ne uključuje gledaoce društvenim medijima i ostalim platformama.

Prema anketi Rojtersa/Ipsosa, koja je sprovedena u februaru, Trampa podržava 37 odsto ispitanika, a Bajdena 34 odsto.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet