Fokus

Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad u Kandaharu u kome su stradale tri osobe

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

20:05

Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad u Kandaharu u kome su stradale tri osobe
Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad u Kandaharu u kome su stradale tri osobe - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Islamska država preuzela je danas odgovornost na svom Telegram kanalu za napad bombaša samoubice na privatnu banku u Kandaharu, na jugu Avganistana, u kojem su poginule najmanje tri, a povređeno 12 osoba.

Napad je izveden na filijalu banke Nju Kabul, dok su ljudi čekali u redu, izjavio je šef vladinog Odeljenja za informisanje i kulturu Kandahara Inamulah Samangani, preneo je AP.

Portparol talibanskog ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Matin Kani izjavio je da se slučaj i dalje istražuje, ali nije mogao da iznese više detalja.

Grad Kandahar je duhovni i politički centar talibana, jer se tamo nalazi njihov vrhovni vođa, Mula Hibatulah Akundzada, a njegove odluke o glavnim pitanjima sprovode vlasti u Kabulu.

Talibani su preuzeli vlast u Avganistanu u avgustu 2021. godine, kada su američke i NATO trupe napustile zemlju posle 20 godina.

Uprkos početnim obećanjima o umerenijem stavu, talibani su postepeno ponovo nametnuli oštro tumačenje islamskog zakona ili šerijata, kao što su činili tokom svoje prethodne vladavine Avganistanom od 1996. do 2001. godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet