Fokus

Kritike na račun Trampa zbog objavljivanja video snimka sa slikom vezanog Bajdena

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2024

-

11:24

Kritike na račun Trampa zbog objavljivanja video snimka sa slikom vezanog Bajdena
Kritike na račun Trampa zbog objavljivanja video snimka sa slikom vezanog Bajdena - Copyright Tanjug/AP/Jeff Dean

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik i najverovatnije republikanski predsednički kandidat Donald Tramp suočio se sa novim kritikama i optužen je za podsticanje političkog nasilja nakon što je objavio video u kojem se na zadnjem delu kamioneta vidi slika aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena sa vezanim rukama i nogama.

Tramp je snimak objavio na svojoj društvenoj mreži Truth Social, a Bajdenov štab je osudio video jer, kako su naveli, sugeriše fizičku povredu aktuelnog predsednika, prenosi AP.

Predstavnik Bajdenove izborne kampanje Majkl Tajler rekao je da Tramp redovno podstiče političko nasilje, podsećajući na napad Trampovih pristalica na Kapitol 6. januara 2021., nakon njegovog poraza na predsedničkim izborima.

Portparol Trampove kampanje Stiven Čeng uzvratio je da demokrate pozivaju na, kako je naveo, "gnusno nasilje" protiv Trampa i njegove porodice, "naoružavajući pravosudni sistem protiv njega".

Na video snimku, koji je snimljen na Long Ajlendu u četvrtak, vidi se kako prolazi kamionet sa napisom "Tramp 2024", a na zadnjem delu vozila je slika Bajdena sa vezanim rukama i nogama.

Tramp je u četvrtak na Long Ajlendu prisustvovao bdenju za njujorškog policajca koji je poginuo dok je regulisao saobraćaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet