Fokus

Poznati američki advokat osuđen na 40 godina zatvora zbog krađe od klijenata i svoje firme

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

20:45

Poznati američki advokat osuđen na 40 godina zatvora zbog krađe od klijenata i svoje firme
Aleks Mardo osuđen na doživotnu kaznu - Copyright Tanjug AP/Joshua Boucher/The State via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Poznati američki advokat Aleks Mardo, koji je na doživotnoj robiji zbog ubistva supruge i sina, osuđen je danas pred federalnim sudom u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini na 40 godina zatvora zbog krađe od klijenata i svoje advokatske firme.  

Američki okružni sudija Ričard Gergel rekao je da je Mardoa osudio na oštriju kaznu nego što je predloženo zato što je krao od najugroženijih ljudi koji se se uzdali u njegovu pomoć, preneo je AP.  Tužioci su predložili za Mardoa do 22 godine zatvora. 

Mardo (55) već služi doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu u državnom zatvoru u Južnoj Karolini zbog ubistva supruge i sina.

Mardo je već pred državnim sudom osuđen na 27 godina zatvora nakon što je priznao krivicu za finansijska kriminalna dela.

Nova, federalna kazna će teći istovremeno sa njegovom državnom zatvorskom kaznom i verovatno će Mardo morati da odsluži svih 40 godina, ukoliko njegove osude za ubistvo budu poništene u žalbenom postupku.

Mardo dolazi iz porodice koja je decenijama imala svoje predstavnike u lokalnom pravosuđu, a  njegov otac, deda i pradeda bili su okružni tužioci tokom više od 80 godina.

Advokatska kancelarija Aleksa Mardoa je godinama uspešno poslovala i bila poznata po tužbama protiv velikih kompanija. Mardo je isključen iz advokatske komore i priznao je da je ukrao milione dolara iz svoje kancelarije, kao i od klijenata, jer je bio zavisan od opijata. 

Tužilaštvo je tvrdilo da se Mardo plašio da će supruga i sin otkriti šta je sve radio i da ih je zbog toga ubio.
 

Komentari (0)

Svet