Fokus

Suđenje Bobu Menendezu i njegovoj supruzi odloženo zbog njenih zdravstvenih problema

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

23:01

Suđenje Bobu Menendezu i njegovoj supruzi odloženo zbog njenih zdravstvenih problema
Bob Mendez - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig, File

veličina teksta

Aa Aa

Američki tužioci u slučaju optužbi za mito Demokratskog senatora Boba Menendeza i njegove supruge Nadine tražili su sudiji da se suđenje, zakazano za 6. maj, odloži do jula ili avgusta zbog njenih zdravstvenih problema.

Tužioci su napomenuli da država "shvata ozbiljno neočekivani razvoj medicinske situacije", ali da su i dalje protiv zahteva da se bračnom paru sudi odvojeno, prenosi Rojters.

Menendez je optužen da je primao novac, zlatne poluge i luksuzne automobile da bi iskoristio svoj uticaj u SAD u korist Egipta i Katara.

On se izjasnio da nije kriv po svim navedenim tačkama optužnice, ali je bio primoran da se odrekne predsedavanja Spoljnopolitičkim odborom Senata, mada je rekao da neće podneti ostavku kao senator.

Menendez je srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

On je tokom karijere izjavljivao da je ponosan što su SAD 2008. godine među prvima priznale nezavisnost južne srpske pokrajine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet