Fokus

U obilnim kišama u Pakistanu nastradalo 36 osoba, na jugozapadu zemlje proglašeno vanredno stanje

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2024

-

16:10

U obilnim kišama u Pakistanu nastradalo 36 osoba, na jugozapadu zemlje proglašeno vanredno stanje
Tanjug/AP/Rescue 1122 Emergency Department - Copyright Tanjug/AP/Rescue 1122 Emergency Department

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 36 osoba, uglavnom poljoprivrednika, poginulo je u obilnim kišama i udarima groma, širom Pakistana u poslednja tri dana, saopštili su danas zvaničnici, nakon što su vlasti na jugozapadu zemlje proglasile vanredno stanje.

Većina smrtnih slučajeva dogodila se kada je grom pogodio poljoprivrednike koji su želi pšenicu, a kiša je izazvala rušenje kuća u istočnoj provinciji Pendžab, rekao je Arfan Katija, portparol pokrajinske uprave za upravljanje katastrofama, preneo je AP.

On je kazao da se ove nedelje očekuje još padavina.

Tanjug/AP/Muhammad Sajjad

 

Kiša je, takođe, pogodila i prestonicu Islamabad.

Tokom vikenda u jugozapadnoj provinciji Beludžistan nastradalo je sedam osoba, dok je osmoro ljudi poginulo u severozapadnoj provinciji Hajber Pahtunva koja se graniči sa Avganistanom.

Kiša je poplavila ulice u severozapadnom gradu Pešavaru i Kveti, glavnom gradu Beludžistana, gde su vlasti proglasile vanredno stanje.

Tanjug/AP/Muhammad Sajjad

 

Premijer Šehbaz Šarif rekao je u televizijskom obraćanju da je naredio vlastima da pruže pomoć regionima pogođenim kišama.

Pakistanski rezervoari vode će se poboljšati zbog kiše, rekao je on, izražavajući zabrinutost zbog smrtnih slučajeva i pričinjene štete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet