Fokus

Osmogodišnjak u Pakistanu optužen za bogohuljenje, moguća i smrtna kazna

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2021

-

15:36

Osmogodišnjak u Pakistanu optužen za bogohuljenje, moguća i smrtna kazna
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Pakistanu odredila je pritvor osmogodišnjem dečaku zbog optužbi za bogohuljenje.

Dečak je namlađa osoba ikada optužena za bogohuljenje u zemlji, optužen je da je prošlog meseca namerno mokrio na tepih u biblioteci jedne medrese u kojoj se čuvaju verske knjige, prenosi Gardijan.

Nakon što je priča o ovome proširena na društvenim mrežama, a dečak pušten iz policijskog pritvora uz kauciju prošle nedelje, usledio je napad muslimana na hindu hram i zajednicu u ovom izrazito konzervativnom istočnom delu Pakista, okrugu Rahim Iar Khan, u Pendžabu.

Optuženi dečak je sada pod policijskom zaštitom, a njegova porodica i rođaci su morali da napuste svoje domove, kao i mnogi lokalni hindusi, zbog nemira i napada koji su usledili.

Kako se navodi, na to područje su raspoređene trupe kako bi smirile sve dalje nemire.

Optužbe za bogohuljenje u Pakistanu se shvataju veoma ozbiljno i zbog uvrede islama i božjeg izaslanika Muhameda dečaku može da bude izrečena i smrtna kazna.

Gardijan je razgovarao sa članom dečakove porodice koji se krije i rekao da je on previše mali da bi razumeo šta je bogohuljenje i zašto je zadržan u pritvoru.

Optužbe koje su podignute protiv protiv dečaka šokirale su pojedine pravnike, koji kažu da je ovaj slučaj bez presedana.

Komentari (0)

Svet