Fokus

Srušio se i zapalio vojni avion na Aljasci, koji je prevozio gorivo, dve osobe poginule

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2024

-

23:57

Srušio se i zapalio vojni avion na Aljasci, koji je prevozio gorivo, dve osobe poginule
Srušio se i zapalio vojni avion na Aljasci, koji je prevozio gorivo, dve osobe poginule - Copyright Gary Contento via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe poginule su kada se avion koji je prevozio gorivo zapalio i srušio u blizini međunarodnog aerodroma Ferbanks na Aljasci, saopštile su danas vlasti.

Jedan od dvojice pilota u avionu koji je prevozio gorivo neposredno pre pada je prijavio da je na avionu izbio požar neposredno pre nego što se srušio i izgoreo u blizini aerodroma, prenosi Asošiejted pres.

Šef regionalne kancelarije Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja na Aljasci Klint Džonson rekao je da je pilot uspostavio radio vezu ubrzo nakon poletanja. 

"Pokušavali su da se vrate na međunarodni aerodrom Ferbanks kada su izgubili kontakt", rekao je on.

Gary Contento via AP

 

Avion je poleteo sa Ferbanksa pre nego što se srušio oko 11 kilometara južno u reku Tanana, udarivši u strmo brdo i skliznuvši niz nasip do obale reke Tanana, pri čemu je potpuno izgoreo. 

Avion je prevozio 3.200 galona (12.100 litara) lož ulja za Kobuk, Inupijatsko selo sa manje od 200 ljudi koje se nalazi oko 480 kilometara severozapadno od Ferbanksa.

Federalna uprava za avijaciju identifikovala je avion kao Douglas DC-54, (DC-4), vojni avion koji je korišćen tokom Drugog svetskog rata.
 

Komentari (0)

Svet