Fokus

Predomislili se: Vlasti Tobaga povukle novčanu nagradu za lovca koji uhvati ajkulu

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2024

-

15:45

Predomislili se: Vlasti Tobaga povukle novčanu nagradu za lovca koji uhvati ajkulu
Ilustracija - Copyright AP Photo/Phil Marcelo

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti karipskog ostrva Tobago povukle su nagradu od 10.000 trinindadskh dolara (oko 1.500 američkih) koju su prethodno ponudile onome ko uspe da uhvati ajkulu koja je napala britanskog turistu.

Čovek, koga su lokalni zvaničnici identifikovali kao 64-godišnjaka iz Hertfordšira, uočen je u petak ujutro deset metara od obale u blizini hotela Starfiš u zalivu Kurland, na severnoj obali Tobaga.

On je zadobio povrede leve šake, leve butine i stomaka nakon napada bik-ajkule za koju se procenjuje da je bila dugačka oko tri metra i dva metra široka, saopštila je Skupština Tobaga.

Nakon napada, Skupština Tobaga je pozvala sve registrovane ribare na ostrvu da mobilišu svoje posade sa nagradom od 10.000 trinidadskih dolara za onoga ko uhvati ajkulu, javlja britanski Miror.

Ova nagradu podseća na onu koja je ponuđena u filmu "Ajkula" iz 1975. gde je ponuđeno 10.000 dolara za svakoga da uhvati ajkulu koja je ubila mladu ženu na obali Nove Engleske, u SAD. 

''Tražio sam da se oglas odmah povuče i da ribari rade zajedno sa obalskom stražom, da rade zajedno sa roniocima i drugim zainteresovanim stranama kako bi stručno upravljali područjem. Dok odeljenje povlači oglas, obaveštavam vas da postoje stručnjaci koji će se pozabaviti ovim pitanjem'', poručio je glavni sekretar Tobaga Farli Ogustin.

Objava nagrade, a zatim i njeno uklanjanje doveli su do mnoštva kritika na društvenim mrežama, dok je grupa za zaštitu životinja takođe upozorila o opasnostima koje lov predstavlja po stanište ajkula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet