Fokus

Suspendovani svi komercijalni letovi iz Kabula

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2021

-

09:15

Suspendovani svi komercijalni letovi iz Kabula
Kabul - Copyright Tanjug AP/Rahmat Gul

veličina teksta

Aa Aa

Svi komercijalni letovi sa Međunarodnog aerodroma "Hamid Karzai" u Kabulu su suspendovani, a vlasti su pozvale javnost da ne stvara gužve.


Prema podacima švedskog portala za kontrolu avio-saobraćaja Flajtradar 24, dva aviona iz Nju Delhija dobila su instrukciju da promene kurs i ne preleću preko teritorije Avganistana, prenosi TASS.

Avganistanska uprava za civilno vazduhoplovstvo (ACAA) saopštila je danas da vazdušni prostor iznad Avganistana sada kontroliše vojska, a AP navodi da je američka vojska, koja već kontroliše aerodrom, preuzela kontolu i nad vazdušnim prostorom.

ACAA je potvrdila informaciju švedskog portala Flajtradar 24 da je letelicama u preletu preko teritorije Avganistana savetovano da se preusmere.

Američke i britanske avio-kompanije već su prestale da koriste vazdušni prostor nad Avganistanom nakon što su pobunjenici preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom u Kabulu.

Pripadnici pokreta talibanskog pokreta zauzeli su glavni grad Kabul bez otpora, u toku je preuzimanje kontrole nad objektima vlade i bezbednosnih službi, a predsednik Avganistana Ašraf Gani napustio je zemlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet