Fokus

Erdogan poručio talibanima da ne ponavljaju greške iz prošlosti

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2021

-

23:21

Erdogan poručio talibanima da ne ponavljaju greške iz prošlosti
Erdogan poručio talibanima da ne ponavljaju greške iz prošlosti - Copyright Tanjug/AP/Mustafa Kamaci

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas, tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi članovi radikalnog pokreta talibana, koji su preuzeli vlast u Avganistanu, trebalo da izbegnu da ponove greške iz prošlosti.

"Erdogan je rekao da želi blagi prenos (vlasti) u Avganistanu i istakao da je potrebno da talibani ne ponove svoje greške iz prošlosti i da se ponašaju s razumevanjem u odnosu na sve etničke grupe, i održe svoja obećanja", navodi se u saopštenju kabineta turskog predsednika.

Erdogan je ocenio i da bi nova vlada u Avganistanu trebalo da bude inkluzivna "kako bi održavala različitost ljudi" u Avganistanu, prenosi TAS.

Kako je ranije objavljeno, Putin i Erdgodan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Avganistanu i naglasili da je najvažnije da se obezbedi i mir za civile u toj zemlji.

Oni su takođe naveli da im je prioritet da se nađu rešenja u ratu protiv terora i trgovine drogom, saopštio je Kremlj.

"Predsednici su imali ozbiljan razgovor o situaciji u Avganistanu. Naglasili su koliki je značaj da se obezbedi stabilnost i mir za civile u toj zemlji, odnosno, koliko je bitno da se poštuje red i zakon", navodi se u saopštenju koje je preneo TAS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet