Fokus

Putin pokrenuo projekat izgradnje nuklearnih podmornica i drugih ratnih brodova: Jačamo potencijal mornarice

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2021

-

18:55

Putin pokrenuo projekat izgradnje nuklearnih podmornica i drugih ratnih brodova: Jačamo potencijal mornarice
Putin pokrenuo projekat izgradnje nuklearnih podmornica i drugih ratnih brodova: Jačamo potencijal mornarice - Copyright Tanjug/AP/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo je danas izgradnju nove nuklearne podmornice i ostalih ratnih brodova, kao deo modernizacije vojske.

Tokom video konferencije, Putin je naložio izgradnju dve nuklearne podmornice naoružane interkontinentalnim balističkim raketama, zajedno sa dve podmornice na dizelski pogon, kao i dve korvete u brodogradilištima u Severodvinsku, Sankt Peterburgu i Kosmomolsku na Amuru, javio je AP.

"Nastavićemo da jačamo potencijal ruske mornarice, da razvijamo baze i infrastrukturu i da ih naoružavamo najboljim oružjem. Snažna i suverena Rusija treba moćnu i dobro izbalansiranu mornaricu", dodao je predsednik Rusije.

Ruska mornarica je već prisutna na Mediteranu, sa pomorskom bazom u sirijskoj luci Tartus.

Rusija je proširila i modifikovala bazu u Tartusu, jedini objekat ovakve vrste koji poseduje van teritorije bivšeg Sovjetskog saveza.

"Ruska zastava će se vijoriti u strateški važnim okeanskim mestima. Brojna naša oružja imaju sposobnosti kakve nema niko u svetu, a neka će ostati bez konkurencije još dugo vremena", zaključio je Putin.

Komentari (0)

Svet