Fokus

Radio voditelj koji je sebe nazivao "Gospodin antivaks" umro od korone

Komentari

Autor: Jutarnji list

31/08/2021

-

08:44

Radio voditelj koji je sebe nazivao "Gospodin antivaks" umro od korone
Radio voditelj koji je sebe nazivao "Gospodin antivaks" umro od korone - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Konzervativni radio voditelj sa Floride, žestoki protivnik vakcinacija protiv koronavirusa, umro je od posledica kovida, prenosi Jutarnji list.

Mark Bernije umro je u 65. godini nakon tronedeljne borbe s bolešću, objavila je njegova stanica.

"S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Mark Bernije, koji je informisao i zabavljao slušaoce WNDB-a više od 30 godina", objavila je stanica iz Dejtona Biča.

Berinije se zarazio pre tri nedelje. Voditelj koji je sam sebe zvao "Gospodin Antivaks" znao je reći i da se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se vakcinišu.

Osam dana pre njega umro je Fil Valentajn, 61-godišnji radio voditelj u iz Tenedija koji je izrugivao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promenio mišljenje pošto je oboleo. On se s kovidom borio mesec dana.

Predomislio se  prekasno i Dik Farel, bivši komentator Njuzmaksa i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. avgusta, također u 65. godini, pošto je slušaocima govorio da se ne vakcinišu, nazvavši pandemiju "prevarodemijom".

I Farel i Valentajn, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak vakcinišu, zažalivši što to sami nisu učinili

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet