Fokus

Talibani ne dozvoljavaju evakuaciju iz Avganistana, četiri aviona danima ne mogu da polete

Komentari

Autor: Euronews Srbija, AP, Tanjug

05/09/2021

-

22:50

Talibani ne dozvoljavaju evakuaciju iz Avganistana, četiri aviona danima ne mogu da polete
Talibani ne dozvoljavaju evakuaciju iz Avganistana, četiri aviona danima ne mogu da polete - Copyright Tanjug/AP Photo/Wali Sabawoon

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četiri aviona iznajmljena za evakuaciju nekoliko stotina ljudi koji pokušavaju da odu iz Avganistana, danima ne mogu da napuste zemlju, rekli su danas zvaničnici.

Postoje kontradiktorni izveštaji o tome zašto avioni ne mogu da polete, preneo je AP.

Avganistanski zvaničnik na aerodromu u gradu Mazar-e-Šarif na severu rekao je da su potencijalni putnici Avganistanci, od kojih mnogi nemaju pasoše ili vize, pa ne mogu da napuste zemlju.

Dodao je i da su oni napustili aerodrom dok se situacija ne sredi, kao i da je trebalo da avioni odtele za Dohu.

Jedan od republikanaca u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao je, međutim, da su u toj grupi bili Amerikanci i da su sedeli u avionima, ali da im talibani nisu dozvolili da polete, "držeći ih kao taoce", ne navodeći odakle mu te informacije.

Avganistanski zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ne bude imenovan zbog osetljivosti teme, rekao je da se radi o četiri aviona, a da su putnici koji su nameravali da odu odseli u hotelima dok vlasti ne odluče da li mogu da napuste zemlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet