Fokus

Nacionalni front otpora u Panjširu želi da pregovra sa talibanima

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2021

-

20:17

Nacionalni front otpora u Panjširu želi da pregovra sa talibanima
Nacionalni front otpora u Panjširu želi da pregovra sa talibanima - Copyright Tanjug AP/Jalaluddin Sekandar

veličina teksta

Aa Aa

Ahmad Masud, šef Nacionalnog fronta otpora Avganistana koji se opire talibanskim snagama u dolini Panjšir, severno od Kabula, izjavio je da pozdravlja predloge verskih savetnika za pregovaračko rešenje zarad okončanja borbi.


Ranije danas su talibanske snage objavile da su se izborile za svoj put u glavni grad doline Panjšir, Bazarak, nakon što su obezbedile okolne okruge, prenosi Rojters.

"NRF se, u načelu, slaže da reši trenutne probleme i odmah stavi tačku na borbe i nastavi pregovore", objavio je Masud na svom Fejsbuk nalogu.

"Da bi postigli trajni mir, NRF je spreman da prekine borbu pod uslovom da talibani takođe zaustave napade i vojna dejstva na Panšir i okolnu Andarabu", objavio je Masud.

Avganistanski mediji su ranije izvestili da je Ulema, savet verskih učenjaka u toj zemlji, pozvao talibane da prihvate sporazumno rešenje zarad okončanja borbi u Panjširu.

Ubijen portparol Nacionalnog fronta otpora

Kako je javila agencija Kama Pres, Fahim Dašti, portparol Nacionalnog fronta otpora, ubijen je u oružanim sukobima u Panjširu.

Vest o Daštijevoj pogibiji pojavila se na Tviter nalogu NRF, preneo je TASS.

"Teška srca možemo da sopštimo da su Fahima Daštija, portparola fronta Otpora ubili teroristi talibani", navodi se u tvitu, a drugi detalji nisu saopšteni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet