Fokus

Trogodišnjak u Australiji pronađen posle četiri dana potrage, sumnjalo se da je otet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2021

-

20:20

Trogodišnjak u Australiji pronađen posle četiri dana potrage, sumnjalo se da je otet
Izgubljeni dečak - Copyright NSW Police Force

veličina teksta

Aa Aa

Trogodišnji dečak koji je nestao u grmlju u Australiji pre četiri dana pronađen je živ i zdrav, saopštila je policija Novog Južnog Velsa.

Entonija Elfalaka, trogodišnjaka koji boluje od autizma i ne govori, policijski helikopteri uočili su kako pije vodu iz potoka na porodičnom imanju.

Njegova porodica se plašila da je dečak otet, ali ga je policija pronašla na obali reke oko 500 metara od kuće, na velikom porodičnom imanju na severu Novog Južnog Velsa.

Kako je saopšteno iz policije, dečak je imao nekoliko ogrebotina na nogama i odeća na njemu bila je mokra, ali osim toga nema nikakvih povreda ili nekih drugih posledica.

Njegov otac, koji se takođe zove Entoni Elfalak, rekao je da je "pravo čudo što su ga pronašli".

Više od stotinu spasilaca i dobrovoljaca pretraživalo je područje na severu Novog Južnog Velsa, a već su prolazili tamo gde je kasnije pronađen.

"Izgrizli su ga mravi i izgleda da je negde pao, ali živ je. Znam da sam se ponašao izbezumljeno, ali niko ne može da razume kako je proći kroz ono što smo prošli. Osećam se neverovatno. Četiri dana nisam spavao, sve vreme smo ga tražili", rekao je dečakov otac okupljenim novinarima.

Premijer Australije, Skot Morison, na svom Tviter nalogu napisao je kako mu je drago što čuje da je Entoni na sigurnom.

Ne zna se zašto je dečak zalutao, odnosno zašto se odvojio od svoje braće tog dana kad se izgubio, a policija je čak zaplenila i jedno belo vozilo u blizini, zbog sumnji da je dečak otet.

Komentari (0)

Svet