Fokus

SAD i talibani dogovorili, danas novi letovi sa izbeglicama

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

16:22

SAD i talibani dogovorili, danas novi letovi sa izbeglicama
Kabul - Copyright AP/Uncredited

veličina teksta

Aa Aa

Avganistanske talibanske vlasti dozvoliće između 100 i 150 državljana zapadnih zemalja, uključujući Amerikance, da u narednim satima polete iz Kabula, izjavili su katarski zvaničnici, što bi bio prvi takav let otkako su se američke trupe povukle iz zemlje.


Velika grupa stranaca otputovaće danas letom kompanije Katar Ervejza kojim je ranije dopremljena humanitarna pomoć u Avganistan, rekao je specijalni katarski izaslanik Mutlak bin Madžed al-Katani, prenosi agencija AP.

Tanjug/AP/UGC

 

Al-Katani je rekao da je to prvi međunarodni komercijalni let sa aerodroma u Kabulu otkako su se američke trupe povukle krajem avgusta, a čije je povlačanje bilo praćeno haotičnim prevozom desetine hiljada stranih državljana i Avganistanaca koji su bežali od talibana.

"Nazovite to kako želite, čarter ili komercijalni let, svi imaju karte za ukrcavanje", rekao je al-Katani i dodao da će još jedan takav komercijalni let biti u petak.

Tanjug AP/Arshad Butt

 

Al-Katani je naveo da se nada da život postaje normalan u Avganistanu. Drugi neimenovani katarski zvaničnik je naveo da se naletu očekuje veliki broj državljana zapadnih zemalja. Kako se navodi, to znači i da su američki zvanicnici o ovom letu postigli dogovor sa novim talibanskim vladarima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet