Fokus

Izraelske novine na naslovnici objavile fotografije dece ubijene u Gazi: "Ovo je cena rata"

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2021

-

14:56

Izraelske novine na naslovnici objavile fotografije dece ubijene u Gazi: "Ovo je cena rata"
Izraelske novine na naslovnici objavile fotografije dece ubijene u Gazi: "Ovo je cena rata" - Copyright Twitter.com/@MairavZ

veličina teksta

Aa Aa

Na naslovnoj strani izraelskih dnevnih novina "Haarec" objavljene su fotografije 67 palestinske dece i tinejdžera koji su izgubili život u poslednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze.

"Ovo je cena rata", piše na naslovnoj strani lista uz portrete ubijenih. Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji s Njujork Tajmsom objavile su fotografije, godišta i priče žrtava koje su imale između šest meseci i 17 godina.

Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva Gaze, a četvrtina poginulih su deca, prenosi portal Index.hr.

 

 

Haarec je priče o ubijenima objavio manje od nedelju dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena poslednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, a u vreme dok u Izraelu traje politička kriza zbog četvrtog neuspelog pokušaja premijera Benjamina Netanijahua da formira vladu u poslednje dve godine.

Izraelska vojska objavila je da je određen broj dece poginule u Gazi ubijen "pogrešno usmerenim raketama palestinskih ekstremista". U Izraelu je u najnovijem sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući 5-godišnje dete i 16-godišnjaka.

Komentari (0)

Svet