Fokus

"Čudan i vrlo tih muškarac"- Ko je napadač koji je ubio osmoro kolega tokom sindikalnog sastanka u Kaliforniji

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

18:10

"Čudan i vrlo tih muškarac"- Ko je napadač koji je ubio osmoro kolega tokom sindikalnog sastanka u Kaliforniji
"Čudan i vrlo tih muškarac"- Ko je napadač koji je ubio osmoro kolega tokom sindikalnog sastanka u Kaliforniji - Copyright Tanjug AP/Noah Berger

veličina teksta

Aa Aa

Policija američkog okruga Santa Klara pokušava da utvrdi motiv masovne pucnjave u San Hozeu u kojoj je u železničkom depou ubijeno osam ljudi.

Naoružani napadač, koji je bio radnik javnog gradskog transportnog preduzeća - VTA i vodio neku vrstu spora sa firmom, takođe je mrtav.

On je identifikovan kao Samjuel Kesidi (57), radnik na održavanju u depou lake železnice.

 

 

Policija veruje da se osumnjičeni ubio nakon masovne pucnjave. Prvi izveštaji pokazuju da je incident povezan sa problemom na radnom mestu, prenosi "Los Anđeles Tajms".

Pucnjava se dogodila u sredu ranim jutarnjim satima tokom sindikalnog sastanka, a Kasidi je rafal otvorio na kolege, uključujući i neke sa kojima je godinama radio. Istražitelji su u njegovoj kući otkrili vatreno oružje i veliku količinu municije.

Prema sudskim spisima, Kesidi je bio razveden, a njegova bivša supruga je 2009. godine zatražila zabranu priliska.


Zapalio kuću pre odlaska na posao

 

Pre nego što je otišao na posao, Kesidi je zapalio svoju kuću. Šef vatrogasnog odjeljenja u San Hozeu, Džef Filding, rekao je da su vatrogasci intervenisali zbog požara u kući osumnjičenog u 6:36 sati. U tom trenutku nikoga nije bilo kod kuće.

"Naišli smo na izuzetno jaku vatru. U 7:27 ujutro, plamen je bio pod kontrolom. Požar je potpuno uništio kuću i naneo manju štetu domu pored", rekao je Filding.

Tanjug AP/Noah Berger

 

Grad San Hoze ima milion stanovnika i predstavlja srž Silicijumske doline – globalnog centra tehnoloških inovacija i sedišta nekih od najvećih američkih tehnoloških kompanija.

Komšije Kesidija opisiju kao "čudnog i veoma tihog" muškarca iz kvarta u kome pretežno živi radnička klasa. Iako se sastoji od skromnih domova, u naselju postoje kuće čija cena dostiže milion dolara.


Napadač poznavao žrtve


Mnogi detalji o pucnjavi su nejasni. Veruje se da je napadač poznavao svoje žrtve s obzirom da se nesrećan slučaj dogodio tokom sindikalnog sastanka. Policija je brzo stigla na mesto zločina, jer se stanica nalazi u neposrednoj blizini železničkog depoa.

"Odmah su ušli u zgradu. Policija nije razmenila vatru sa osumnjičenim. Veruje se da je pucao u sebe", rekao je zamenik šerifa Rasel Dejvis.

Tokom poslednja dva meseca oružani napadi širom SAD su intenzivirani - mnoštvo građana ubijeno je ili ranjeno u državama Pensilvanija, Teksas, Mičigen, Tenesi, Indijana.
 

Komentari (0)

Svet