Fokus

Novi Zeland uvodi treći nivo zaključavanja: Strahuju od nekontrolisanog širenja koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

08:16

Novi Zeland uvodi treći nivo zaključavanja: Strahuju od nekontrolisanog širenja koronavirusa
Novi Zeland uvodi treći nivo zaključavanja: Strahuju od nekontrolisanog širenja koronavirusa - Copyright Tanjug/AP/Alex Burton/New Zealand Herald

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Novog Zelanda planiraju da danas policijskim kordonima zatvore severni deo zemlje, zbog straha od neokontrolisanog prenošenja kovida 19.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je Kris Hipkins, ministar koji koordinira odgovor na koronavirus, potvrdio da će se u deo regiona Nortlend, udaljenog oko 270 kilometara od najvećeg grada Ouklanda, od ponoći uvesti treći nivo zaključavanja.

Ovaj potez novozelandskih vlasti je usledio nakon otkrivanja dva slučaja u tom regionu za koje nije bilo moguće utvrditi povezanost ni sa jednim poznatim slučajem kovida 19.

"Nejasno je kako su mogli da budu zaraženi. Upravo sada bi moglo da dođe i do novih prenosa u Nortlendu", rekao je Hipkins na konferenciji za novinare.

Vlada će idućeg ponedeljka ponovo razmotriti odluku o zatvaranju ove oblasti u kojoj je stopa vakcinacije među najnižima u zemlji, sa samo 64 odsto stanovništva koje je potpuno vakcinisano.

Premijerka Džasinda Ardern, koja je bila u poseti Nortlendu, morala je naglo da prekine konferenciju za medije nakon što su je najmanje dve osobe, koje su izgleda bile antivakseri, neprestano prekidale i ometale.

Komentari (0)

Svet