Fokus

Detalji tragedije u Viskonsinu: Reper osumnjičen da je automobilom uleteo u masu, pre tri dana izašao iz zatvora

Komentari

Autor: RTS

22/11/2021

-

21:00

Detalji tragedije u Viskonsinu: Reper osumnjičen da je automobilom uleteo u masu, pre tri dana izašao iz zatvora
AP/Jeffrey Phelps, Tanjug AP/John Hart/Wisconsin State Journal,Milwaukee County Sheriff's Office - Copyright AP/Jeffrey Phelps, Tanjug AP/John Hart/Wisconsin State Journal,Milwaukee County Sheriff's Office

veličina teksta

Aa Aa

Policija je privela na saslušanje jednu osobu u vezi s incidentom u Vokiši, ali ne navodi da je reč o osumnjičenom. Mediji su objavili da je reč o 39-godišnjem Darelu Bruksu iz Viskonsina, koji ima bogat kriminalni dosije. Sumnja se da je vozač koji je uleteo u gomilu bežao s mesta drugog incidenta.

Kada je automobil uleteo među učesnike božićne parade u gradu Vokiša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, poginulo je pet osoba, a 40 ih je povređeno.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage, vozač je uleteo u paradu dok je bežao s mesta drugog incidenta – navodno obračuna noževima u obližnjem parku.

En-Bi-Si njuz javlja da je pet pripadnika policije potvrdilo da je 39-godišnji Darel Bruks iz Viskonsina priveden na saslušanje, ali nisu naveli da je on osumnjičeni.

U petak izašao iz zatvora

Bruks, međutim, ima poduži kriminalni dosije, a u petak je izašao iz zatvora. On je 5. novembra bio uhapšen zbog nasilja u porodici, opiranja policiji i nasilnog ponašanja. Izjasnio se da nije kriv i bio je pušten da se brani sa slobode, nakon što je platio kauciju.

Inače, on se bavio i rep muzikom i nastupao je pod imenom Metboj Flaj. Na jednom od svojih muzičkih spotova, on repuje ispred crvenog terenskog vozila.

Na video-snimku objavljenom na internetu vidi se upravo takvo vozilo kako prolazi kroz paradu, naletevši na, kako se čini, više od deset ljudi pre nego što je masa potrčala sa trotoara da pruži pomoć.

 

Šef policije Vokiše rekao je ranije da je vozilo, nakon incidenta, pronađeno na 32 kilometra zapadno od Milvokija.

Zasad nema podataka da je reč o terorizmu.

Komentari (0)

Svet