Fokus

Četvrta žrtva tinejdžera iz Mičigena: Pucao iz pištolja koji je kupio njegov otac

Komentari

Autor: AP

01/12/2021

-

20:54

Četvrta žrtva tinejdžera iz Mičigena: Pucao iz pištolja koji je kupio njegov otac
Četvrta žrtva tinejdžera iz Mičigena: Pucao iz pištolja koji je kupio njegov otac - Copyright Tanjug AP/Paul Sancya

veličina teksta

Aa Aa

Petnaestogodišnji dečak u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, koji je pucao iz poluautomatskog pištolja, ubio je četvoro školskih drugova i ranio još osam osoba.

Optužbe protiv 15-godišnjeg Itana Kramblija objavljene su u sredu, nekoliko sati nakon što su vlasti prijavile smrt četvrtog tinejdžera iz škole u ​​jugoistočnom Mičigenu, a on je optužen kao odrasla osoba. Istražitelji su rekli da je Krambli imao kod sebe poluautomatski pištolj koji je prošle nedelje kupio njegov otac, prenosi AP.

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland.

Ubijeni su 16-godišnji dečak, koji je preminuo na putu do bolnice, jedna 17-godišnja devojčica i jedna 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta.

Nadležni su požurili u školu oko ručka i uhapsili osumnjičenog u hodniku za nekoliko minuta. Podigao je ruke u vazduh dok su se poslanici približavali, rekao je šerif okruga Okland Majkl Bušar.

Još se istražuju motivi ove pucnjave. Vlasti su saopštile da pretražuju mobilni telefon osumnjučenog, video snimke školsnih kamera i objave na društvenim mrežama. 

Dečakov otac je u petak kupio Sig Sauer pištolj kalibra 9 milimetara koji je korišćen u pucnjavi, rekao je Bušar. Ne zna se zašto je čovek kupio poluautomatski pištolj, a njegov sin je prethodno objavljivao i fotografije tog oružja, kao i snimke kako vežba pucanje, naveo je Bušar.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet