Fokus

Uhapšeni roditelji tinejdžera koji je ubio učenike u Mičigenu

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

12:41

Uhapšeni roditelji tinejdžera koji je ubio učenike u Mičigenu
Uhapšeni roditelji tinejdžera koji je ubio učenike u Mičigenu - Copyright Tanjug AP/Paul Sancya

veličina teksta

Aa Aa

Roditelji petnaestogodišnjeg tinejdžera, koji je pucao i ubio četvoro učenika u srednjoj školi Oksford u Mičigenu, nakon bekstva uhapšeni su rano jutros u Detroitu.

Džejms i Dženifer Krambli pronađeni su nenaoružani kako se skrivaju u jednom podrumskom skladištu nakon anonimne dojave nekoga ko je video njihov automobil. Američka policija prethodno je ponudila nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja roditelja tinejdžera Itana Kramblija.

Protiv njegovih roditelja juče je podignuta optužnica zbog ubistva iz nehata i da su ignorisali zabrinjavajuće poruke sina na društvenim mrežama. Advokat Kramblijevih ranije je rekao za BBC da je par napustio grad u noći pucnjave "radi sopstvene sigurnosti" i da nije bežao od policije.

Policija navodi kako su podigli 4.000 dolara s bankomata u Ročester Hilsu, na periferiji Detroita, nakon čega su isključili svoje mobilne. Njihov sin Itan je bio sa ocem kada je kupio pištolj 26. novembra te je nakon toga objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama napisavši: "Upravo sam dobio svog novog lepotana".

Njegova majka je takođe na internetu pisala kako testira novo oružje sa svojim sinom. Okružna tužiteljka Karen Mekdonald je rekla da je ubistvo iz nehata "najjača moguća optužba protiv roditelja osumnjičenog".

"Svrha ovih optužbi je da se pojedinci koji su doprineli ovoj tragediji pozovu na odgovornost i da se pošalje poruka da i vlasnici oružja snose neku odgovornost. Ako se tako ne ponašaju, postoje ozbiljne kaznene posledice", navela je ona.

Tinejdžer Itan Krambli u utorak je očevim pištoljem ubio četvoro učenika i ranio sedam ljudi. Sudiće mu se kao odrasloj osobi po jednoj tački optužnice za terorizam, četiri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena, sedam za napad s namerom ubistva i 11 za posedovanje vatrenog oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet