Fokus

Kako je devojka iz Srbije nastradala u SAD: Pijani ragbista naleteo na njena kola brzinom od 250 kilometara na sat

Komentari

Autor: Euronews Srbija, TMZ

15/12/2021

-

21:16

Kako je devojka iz Srbije nastradala u SAD: Pijani ragbista naleteo na njena kola brzinom od 250 kilometara na sat
Kako je devojka iz Srbije nastradala u SAD: Pijani ragbista naleteo na njena kola brzinom od 250 kilometara na sat - Copyright Facebook.com/Tina tintor, Tanjug AP/Bizuayehu Tesfaye/Las Vegas Review-Journal via AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tina Tintor (23), devojka srpskog porekla koja je od pete godine živela u SAD, izgubila je život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila početkom novembra u Las Vegasu. Više od mesec dana kasnije, objavljen je uzrok smrti, a patolog iz Nevade Melani Rouz navela je da je Tintor izgorela u svom automobilu.

Tintor je "umrla od termičkih povreda usled sudara motornog vozila", rekla je Melani Rouz, patolog okruga Klark.

"Drugi značajni uslovi koji su doprineli njenoj smrti bili su udisanje produkata sagorevanja, prelomi nosnih kostiju, desnih rebara, leve podlaktice i grudnog koša", navodi se u saopštenju, prenosi TMZ.

Kako je došlo do nesreće?

Do nesreće je došlo 2. novembra u ranim jutarnjim satima. Policija je objavila da je u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote" sa Tinom u automobilu bio i njen pas. Drugim vozilom upravljao je ragbista Henri Rags III, koji je, kako je kasnije utvrđeno, bio pod dejstvom alkohola.

Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Bojana Filipović, prijateljica nastradale devojke rekla je za Fox5 šta se dogodilo te tragične noći. Obe su kao imigranti došle iz Srbije u Ameriku sa svojim porodicama, a u noći između ponedeljka i utorka izvele su Tininog psa u šetnju, što uobičajeno rade.

Facebook.com/Tina Tintor

 

"Uvek smo u isto vreme šetale psa i družile se, razmišljale o budućnosti i odlasku u Srbiju zajedno, jer je Bojana zatražila srpsko državljanstvo", rekla je Bojana za Fox 5.

Tina je odbacila Bojanu kući, koja je udaljena kilometar i po od njenog doma i krenula ka svojoj, kada je, kako je istakla policija, Henri Rags III naleteo velikom brzinom svojom korvetom na njen auto. Auto se brzo zapalio, ali Tina i njen pas su ostali u njemu.

Prema tvrdnjama policije, količina alkohola u krvi Ragsa bio je 0,16 odsto nakon što se dogodila nesreća što je dvostruko više od dozvoljene granice u Nevadi. 

Gde se sada nalazi Rags?

U automobilu kojim je upravljao Rags nalazila se i njegova devojka Kijara Jenai Kilgo Vašington, a njih dvoje nisu precizirali kakve su povrede zadobili u nesreći. Rags je ubrzo uhapšen, a nakon što je platio kauciju od 150.000 dolara, prebačen je u kućni pritvor.

Tanjug AP/Bizuayehu Tesfaye/Las Vegas Review-Journal via AP

 

On je kasnije optužen po dve tačke, a preti mu kazna do 50 godina zatvora.

Inače, neki mediji su preneli da su Rajdersi nakon stravične nesreće otkazali ugovor Ragsu, a osim što u kućnom pritvoru nosi nanogicu, odnosno GPS uređaj, na drugoj nozi nosi i uređaj za merenje novoa alkohola.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet