Fokus

Pobuna zatvorenika na Tajlandu - zapalili zatvor tražeći bolju negu za obolele od kovida

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2021

-

18:47

Pobuna zatvorenika na Tajlandu - zapalili zatvor tražeći bolju negu za obolele od kovida
Google Maps - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Više stotina zatvorenika zapalilo je zatvor na jugu Tajlanda tokom nemira koji su izbili jer su zatvorenici tražili bolju zdravstvenu negu za obolele od koronavirusa, saopštili su danas zvaničnici.

Oko 400 zatvorenika u najvećem zatvoru u provinciji Krabi postalo je nasilno u četvrtak uveče kada je jedna grupa zatražila da se zaraženi koronavirusom premeste iz zatvora i odvedu na lečenje, rekao je ministar pravde Tajlanda Somsak Tepsutin.

Oni su prvo uništili imovinu u prostoru za spavanje i podmetnuli požare, rekao je jedan policijski zvaničnik, a prenosi list Bangkok post.

U zatvor je poslato oko 300 policajaca i pripadnika drugog bezbedbosnog osoblja, prenosi AP.

Tri zatvorenika, koja su pokušala da se popnu i preskoče zid zatvora, ranjena su nakon što su na njih ispaljeni gumeni meci.

Nije prijavljeno da je iko ubijen tom prilikom.

Nakon pregovora, koji su održani tokom noći, pokrajinski guverner Putipong Sirimat pristao je da odmah pošalje 14 teško obolelih zatvorenika na lečenje.

Nakon što je red ponovo uspostavljen u petak, Putipong je rekao novinarima da je pokrajinsko zdravstveno osoblje obezbedilo brze testove za neke od zatvorenika i da je otkriveno da je 200 zatvorenika zaraženo korona virusom.

Žene, koje se nalaze u zatvoru, poslate su u druge zatvore kako bi se izbegla prenatrpanost ustanove, u kojoj se nalazi više od 2.000 ljudi.

Komentari (0)

Svet