Fokus

Radojičić: Epidemiolozi imaju zadnju reč kad je u pitanju doček Nove godine

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2021

-

18:52

Radojičić: Epidemiolozi imaju zadnju reč kad je u pitanju doček Nove godine
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da, kada je u pitanju doček Nove godine u gradu, epidemiolozi moraju imati poslednju reč.

Beograd je spreman za svaku opciju i svojom logistikom možemo podržati svaku opciju, rekao je Radojičić za RTS.

Gradonačelnik Beograda, lekar i član Kriznog štaba Zoran Radojičić kazao je da veruje da će Krizni štab zasedati povodom dočeka Nove godine, a da se grad Beograd priprema za doček i za različite scenarije.

"U ovom delu Evrope je u padu broj zaraženih. Pandemija ima svoju dinamiku i mora se pratiti taj ritam i prema tome se moramo ponašati. Epidemiolozi su veći stručnjaci od nas i sigurno će reći preciznije. Ne možemo imati ekstremnu situaciju da dve godine budemo izolovani, moraju se tražiti trenuci kada će se živeti normalnije koliko je to moguće", naveo je Radojičić.

"Beograd je spreman za svaki scenario, ukoliko se dozvoli koncert i ako bude potrebno, kontrolisaćemo pravila koja se budu postavila", istakao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, njemu se, međutim, čini da u ovoj fazi pandemije ima smisla organizovati doček na ovaj način. On je dodao i da je obezbeđeno 50.000 maski.

"Beograd je spreman za svaku opciju i svojom logistikom možemo podržati svaku opciju", naglasio je Radojičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet