Fokus

Požar u parlamentu u Kejptaunu prouzrokovao veliku štetu, vatra uništila treći sprat zgrade

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

15:53

Požar u parlamentu u Kejptaunu prouzrokovao veliku štetu, vatra uništila treći sprat zgrade
Požar u parlamentu u Kejptaunu prouzrokovao veliku štetu, vatra uništila treći sprat zgrade - Copyright Tanjug AP/Jerome Delay

veličina teksta

Aa Aa

Požar u južnoafričkom parlamentu prouzrokovao je veliku štetu, saopštili su danas vatrogasci, koji su delimično lokalizovali požar posle nekoliko sati. U požaru je srušen krov i uništen ceo sprat u jednoj od zgrada koje čine parlamentarni kompleks, preneo je Rojters.

Tanjug AP/Jerome Delay

 

Žan-Pjer Smit, član komiteta gradonačelnika Kejptauna odgovoran za bezbednost, rekao je da se krov stare zgrade srušio i dodao da je vatra uništila treći sprat zgrade, uključujući kancelarijski prostor i salu za vežbanje.

On je novinarima rekao i da se skupštinski požarni alarm oglasio tek kada su vatrogasci već bili na licu mesta. Vatra je stavljena pod kontrolu u starom krilu. Vatrogasci trenutno pokušavaju da stave pod kontrolu požar u novom krilu, gde je zahvatio Veće Narodne skupštine, navodi se u saopštenju parlamenta.

Ministarka za javne radove i infrastrukturu Patriša De Lil rekla je novinarima da nema izveštaja da je bilo ko povređen u požaru. Uzrok požara još nije poznat. Kako je naveo BBC, požar je izbio nekoliko sati nakon sahrane nadbiskupa Dezmonda Tutua u katedrali Svetog Ðorđa, u blizini parlamenta.

Ovo je drugi požar koji je zahvatio parlament za manje od godinu dana. U martu je izbio požar zbog kvara na elekričnim instalacijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet