Fokus

Zbog širenja omikrona u Severnoj Americi odložen početak nastave u školama

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

21:30

Zbog širenja omikrona u Severnoj Americi odložen početak nastave u školama
Zbog širenja omikrona u Severnoj Americi odložen početak nastave u školama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hiljade škola u SAD, kao i neke u Kanadi, odložile su planirani povratak u učionice za ovu nedelju ili su prešle na onlajn nastavu zbog rekordnog broja omikron infekcija.

U Nju Džersiju, u kojem je zabeležen rekordni porast broja slučajeva poslednjih nedelja, većina gradskih okruga predvidela je nastavu preko interneta na početku ove godine, uključujući i grad Njuark, koji ima skoro 38.000 učenika, prenosi Rojters.

Državni školski sistem Milvokija objavio je u nedelju da će više od 70.000 učenika u utorak preći na onlajn nastavu zbog porasta broja kovid infekcija među zaposlenima, što su uradile i škole u Klivlendu, dok je Detroit otkazao nastavu do srede.

Upitan da li će škole nakon zimskog raspusta biti otvorene u njegovoj državi i da li će to stvoriti probleme, guverner Arkanzasa Asa Hačinson je na oba pitanja potvrdno odgovorio Rojtersu.

Škole u Njujorku, koji je najveći okrug u zemlji, ponovo su danas otvorene kako je planirano, ali sa većim brojem testiranja za skoro milion učenika.

Umesto da se celo odeljenje stavi u karantin ako je jedna osoba pozitivna, svi učenici će dobijati brze kućne testove koje će svakodnevno koristiti u narednih sedam dana, saopštile su školske vlasti.

Broj novih slučajeva kovid-19 u SAD se udvostručio u poslednjih sedam dana na prosečno 418.000 dnevno, prema podacima Rojtersa.

I Kanada "na udaru"

Sve škole u najmnogoljudnijoj kanadskoj provinciji Ontario biće zatvorene u naredne dve nedelje, a nastavu će izvoditi preko interneta zbog rekordnog broja infekcija korona virusom izazvanih omikron sojem, saopštio je danas premijer Dag Ford.

On je takođe najavio zatvaranje restorana, a teretane i bioskopi takođe neće raditi, dok je bolnicama izdato uputstvo da otkažu sve intervencije koje nisu hitne.

Ontario beleži rekordan broj novih infekcija i postoji zabrinutost da će kapaciteti bolnica biti nedovoljni, navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet