Fokus

Bajden: Građani da se zabrinu zbog širenja virusa, SAD potvrdile rekordan broj novozaraženih u jednom danu

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

08:18

Bajden: Građani da se zabrinu zbog širenja virusa, SAD potvrdile rekordan broj novozaraženih u jednom danu
Tanjug/AP/J. Scott Applewhite - Copyright Tanjug/AP/J. Scott Applewhite

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da bi Amerikanci trebalo da budu zabrinuti zbog širenja virusa, jer su SAD potvrdile rekordan broj novozaraženih korona virusom u jednom danu. On je, međutim, dodao i da još nema razloga za uzbunu.

Bajdenova administracija se trudila da ublaži zabrinutost zbog nestašice testova, zbog zatvaranja škola i drugih poremećaja izazvanih širenjem omikron soja korona viriusa, prenosi AP.

Bajden je naglasio da su vakcine, buster doze i novi lekovi protiv kovida 19 umanjili opasnost za ogromnu većinu Amerikanaca koji su potpuno vakcinisani.

"Još uvek možete da dobijete kovid 19, ali je malo verovatno, vrlo malo verovatno da ćete se ozbiljno razboleti. Nema opravdanja, nema izgovora da neko bude nevakcinisan. Ovo je i dalje pandemija nevakcinisanih", poručio je Bajden.

Bajden sutra obeležava godišnjicu nemira na Kapitol hilu

Predsednik SAD Džo Bajden sutra će obeležiti prvu godišnjicu napada na Kapitol hil i odati počast hrabrosti policajaca, saopšteno je iz Bele kuće.

Najava iz Bele kuće je stigla neposredno nakon što je bivši predsednik SAD Donald Tramp najavio da otkazuje svoju konferenciju za novinare povodom prve godišnjice napada na zdanje američkog Kongresa koja je trebalo da bude održana 6. junuara uveče na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi, prenos londonski Gardijan.

profimedia

 

Bivši predsednik je osudio rad istražnog odbora Predstavničkog doma koji nastavlja sa radom i juče je objavio dopis u kom traži saradnju voditelja Foks Njuza Šona Henitija, koji je danima uoči tragičnih događaja na Kapitol hilu razmenjivao poruke sa Trampom i njegovim šefom kabineta Markom Medouzom.

U Trampovom saopštenju se navodi da otkazuje konferenciju za novinare "u svetlu potpune pristrasnosti i nepoštenja istražnog odbora demokrata, dvojice propalih republikanaca i medija koji šire lažne vesti". Tramp je najavio da će se umesto toga dana pozabaviti tim pitanjem na skupu zakzanom za 15. januar.

Komentari (0)

Svet