Fokus

Slike iz svemira potvrdile: Peking spreman za organizaciju Zimskih olimpijskih igara

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

23:29

Slike iz svemira potvrdile: Peking spreman za organizaciju Zimskih olimpijskih igara
Slike iz svemira potvrdile: Peking spreman za organizaciju Zimskih olimpijskih igara - Copyright profimedia/European Space Agency astronaut Thomas Pesquet

veličina teksta

Aa Aa

Kineska svemirska stanica, u trenutku dok se danas nalazila iznad neba u Pekingu, poslala je više fotografija na kojima je grad domaćin predstojećih Zimskih olimpijskih igara 2022. snimljen u večernjem ambijentu.

Prošlo je više od dva meseca otkako je Kina lansirala svemirski brod Šendžou-13, poslavši tri astronauta na šestomesečnu misiju da konstruišu svoju svemirsku stanicu.

Na fotografijama koje je objavila kineska agencija Sinhua, zabeleženi su prizori Pekinga u večernjem zimskom ambijentu, na osnovu kojih deluje da je grad u potpunosti spreman za organizaciju velikog sportskog takmičenja.

Predsednik Kine Si Ðinping pregledao je juče pripreme za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022. godine u Pekingu, i posetio je Nacionalni centar za brzo klizanje, Glavni medijski centar, sportska sela, Operativni komandni centar za vreme Igara i bazu za trening zimskih sportova.

On se tom prilikom upoznao sa pripremnim radom uoči Igara, kao i sa pripremama kineskih sportista, pošto se Zimske olimpijske igre u Pekingu održavaju od 4. do 20. februara, a zatim slede Zimske paraolimpijske igre od 4. do 13. marta, preneo je Kineski radio internacional.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet