Fokus

Obećanje predsedničkog kandidata u Južnoj Koreji -lečenje opadanja kose o trošku osiguranja

Komentari

Autor: CNN

08/01/2022

-

00:04

Obećanje predsedničkog kandidata u Južnoj Koreji -lečenje opadanja kose o trošku  osiguranja
Obećanje predsedničkog kandidata u Južnoj Koreji -lečenje opadanja kose o trošku osiguranja - Copyright AP Photo/Lee Jin-man, File

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat vladajuće stranke Južne Koreje predložio je da javno zdravstveno osiguranje pokriva lečenje opadanje kose, što je izazvalo odobravanje nekih glasača, ali i brojne kritike zbog njegovog populističkog programa.

Li Džae Mjung, lider Demokratske stranke, dao je to obećanje, rekavši da skoro 10 miliona ljudi pati od gubitka kose, ali mnogi od njih naručuju lekove iz inostranstva ili pribegavaju lekovima za prostatu kao alternativi zbog visokih troškova lečenja, piše CNN.

On je naveo da je pokrivanje troškova za lečenje opadanja kose neophodno sa aspekta "potpunosti tela", a njegova kampanja proučava potencijalni učinak ove izjave.

Njegov predlog izazvao je burne reakcije nekih, posebno zbog 15-sekundnim video klipa u kojem je Li napravio lažnu reklamu za gubitak kose rekavši da je on najbolji kandidat za "vašu kosu".

Obećanje je izazvalo kritike, a opozicija ga je nazvala najnovijom tačkom Lijevog populističkog dnevnog reda. An Čeol-su, opozicioni kandidat koji je ranije bio lekar i softverski tajkun, opisao je Lijev predlog kao neodgovoran i obećao da će smanjiti cene generičkih lekova i finansirati razvoj modernog lečenja ako bude izabran.
 

Komentari (0)

Svet