Fokus

Snežna oluja u Pakistanu, stradale najmanje 22 osobe

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2022

-

13:25

Snežna oluja u Pakistanu, stradale najmanje 22 osobe
Snežna oluja u Pakistanu, stradale najmanje 22 osobe - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 22 osobe koje su se našle zaglavljene u svojim vozilima, izgubile su život tokom snežne oluje u pakistanskom zimskom centru Muri, pošto su temperature su pale na minus osam stepeni, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

Policajac iz Islamabada Atik Ahmed rekao je da je osam od 22 poginulih iz porodice njegovog kolege policajca iz Islamabada, Naveda Ikbala, koji je takođe stradao, a potvrdio je da su svi žrtve hipotermije, prenosi AP.

Među nastradalima je 10 muškaraca, 10 dece i dve žene, navele su spasilačke službe. Ministar unutrašnjih poslova Pakistana šeik Rašid Ahmed rekao je da su hiljade vozila izvučene iz snega, ali da je više od hiljadu i dalje zaglavljeno u toj oblasti.

Smešten 45,5 kilometara severno od glavnog grada Islamabada, Muri je popularno zimsko odmaralište koje privlači više od milion turista godišnje.

Ulice koje vode u grad često su tokom zime blokirane snegom, a ministar unutrašnjih poslova, rekao je da je tokom noći na to područje palo više od 1,2 metra snega i da je sav dolazni saobraćaj od danas blokiran.

Komentari (0)

Svet