Fokus

Snežna oluja zahvatila jugoistok SAD, na jednom aerodromu otkazano više od 1.000 letova

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2022

-

17:45

Snežna oluja zahvatila jugoistok SAD, na jednom aerodromu otkazano više od 1.000 letova
Snežna oluja zahvatila jugoistok SAD, na jednom aerodromu otkazano više od 1.000 letova - Copyright Tanjug AP/Bryon Houlgrave /The Des Moines Register via AP

veličina teksta

Aa Aa

Zimska oluja uz kombinaciju snažnog vetra i leda zahvatila je danas delove jugoistoka SAD, zbog čega je došlo do prekida električne energije, pada drveća i pojave poledice na putevima.

Desetine hiljada potrošača ostalo je bez struje u Džordžiji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i na Floridi, preneo je AP.

Više od 2,5 centimetra snega padalo je na sat u nekim delovima Južne i Severne Karoline, Džordžije, Tenesija i Virdžinije, saopštila je Nacionalna meteorološka služba Centra za predviđanje oluja, a oluja je izuzetno otežala vazdušni saobraćaj u nekim delovima juga SAD.

Najteže pogođen aerodrom u zemlji je Međunarodni aerodrom Šarlot Daglas, koji je ostao otvoren do zore, saopštili su predstavnici aerodroma na brifingu. Međutim, više od 1.000 današnjih letova na Šarlotu je otkazano, naveo je sajt za praćenje letova "Flight Aware".

Šarlot je glavno vazduhoplovno čvorište na jugu SAD, a u Atlanti je danas otkazano više od 300 letova.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da se danas očekuje dalje pogoršanje vremenskih uslova i da je moguća obustava saobraćaja na aerodromima u Vašingtonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet