Fokus

Naftna kompanija iz UAE: Normalizacija stanja posle napada jemenskih Huta

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

08:17

Naftna kompanija iz UAE: Normalizacija stanja posle napada jemenskih Huta
Naftna kompanija iz UAE: Normalizacija stanja posle napada jemenskih Huta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Naftna kompanija ADNOC iz UAE saopštila je na svom Tviter nalogu da je aktivirala krizni modus za kontinuitet poslovanja kako bi obezbedila pouzdano, neprekidno snabdevanje svojih lokalnih i međunarodnih kupaca nakon incidenta u skladištu goriva u Musafi, u Abu Dabiju.

Kompanija je saopštila da će se angažovati da se osigura bezbednost zaposlenih, preneo je Rojters.

Jemenski pobunjenici Huti preuzeli su su juče odgovornost za vojni napad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), nakon što su vlasti u glavnom gradu, Abu Dabiju, objavile da su industrijska zona i aerodrom bili mete napada dronova.

Tom prilikom, tri osobe su stradale, a još šestoro ljudi je povređeno. Državna novinska agencija UAE izvestila je da su poginuli jedan Pakistanac i dva Indijca.

Policija u Abu Dabiju je saopštila da su tri kamiona cisterne eksplodirale u oblasti blizu luke, gde se nalazi i skladište koje koristi Nacionalna naftna kompanija Abu Dabija.

Takođe, manji požar se dogodio i u industrijskoj zoni Međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju, navodi se u saopštenju, i dodaje da su na te dve lokacije pronađeni predmeti koji su "verovatno dronovi", preneo je Vašington post.

Huti, za koje se često navodi da imaju podršku Irana mada ova zemlja to kategorički negira, često su izvodili napade dronovima tokom višegodišnjeg građanskog rata u Jemenu, gde su bili protiv lokalnih frakcija, pa i protiv Vlade zemlje koju podržava Saudijska Arabija.

Huti su takođe preuzeli odgovornost za raketne napade i napade dronovima izvan granice Jemena, a uglavnom su ciljali područja u Saudijskoj Arabiji ili UAE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet