Fokus

Severna Koreja preispituje moratorijum na nuklearno oružje

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2022

-

08:45

Severna Koreja preispituje moratorijum na nuklearno oružje
Krstareće rakete, severnokorejska TV - Copyright Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja će pojačati svoju odbranu od Sjedinjenih Američkih Država i razmotriti moratorijum na nuklearno oružje i rakete dugog dometa, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

Severnokorejski lider Kim Džong Un sazvao je sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije da bi razgovarao o "važnim političkim pitanjima", ali i o kontramerama protiv "neprijateljske" politike SAD, saopštila je agencija KCNA.

Politbiro je naredio preispitivanje mera u cilju ponovne izgradnje poverenja i "brzo razmatranje pitanja ponovnog pokretanja svih privremeno obustavljenih aktivnosti", istovremeno pozivajući na "jačanje fizičkih sredstava", saopštila je KCNA.

"Trebalo bi da se detaljnije pripremimo za dugoročnu konfrontaciju sa američkim imperijalistima", zaključio je politbiro.

Upozorenje Severne Koreje usledilo je samo nekoliko sati pre nego što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, na zahtev SAD i još nekih zemalja, održi sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će se razgovarati o nedavnim raketnim testovima Severne Koreje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet