Fokus

Rešen slučaj ubistva Gabi Petito: Verenik priznao zločin, ključni dokaz pronašao FBI

Komentari

Autor: CNN

21/01/2022

-

23:32

Rešen slučaj ubistva Gabi Petito: Verenik priznao zločin, ključni dokaz pronašao FBI
Brajan Londri i Gabi Petito - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je svet šokirala vest o ubistvu 22-godišnje amerikanke Gabi Petito, koja je sa svojim verenikom Brajanom Londrijem putovala kroz nacionalne parkove Amerike, sada su se pojavile nove informacije o tom slučaju.

Pre nego što je sebi oduzeo život, Brajan Londri je napisao u beležnici da je odgovoran za smrt Gabi Petito, navodi FBI.

"Pregled sveske otkrio je pisane izjave gospodina Londrija koji je preuzeo odgovornost za smrt gospođe Petito", navodi se u saopštenju FBI kancelarije u Denveru objavljenom u petak, prenosi CNN.

Beležnica je pronađena u oktobru, u nedaleko od njegovog tela u ekološkom parku Miakahači Krik na Floridi, saopštile su vlasti. U blizini je pronađen revolver, navodi FBI.

Pokrenuta je višenedeljna potraga za Brajanom Londrijem, čije je telo na kraju pronađeno; njegova porodica je obaveštena da je pucao sebi u glavu, a smrt je proglašena samoubistvom.

Advokat porodice Londri, Stiv Bertolino nije želeo da kaže koja porodica će dobiti beležnicu. Porodica Petito se ove nedelje sastala sa članovima FBI i postigla dogovor o raspodeli lične predmete preminule devojke i momka.

Londri (23) i Petito (22) koji su bili vereni, krenuli su na put u preuređenom kombiju u junu i dokumentovali svoja putovanja na društvenim mrežama. Londri se vratio sam, vozeći kombi do kuće svojih roditelja na Floridi 1. septembra.

Dok je policija sredinom septembra tragala za Petitom, Brajan Londri je nestao. Ostaci 22-godišnje devojke pronađeni su nekoliko dana kasnije, u Nacionalnoj šumi Bridžer-Teton u Vajomingu, a  uzrok smrti je bilo davljenje.

profimedia

 

Konkretno veče koje je dovelo do Petitove smrti ostaje misterija. FBI je Londrija opisao kao "osobu od interesa" za njeno ubistvo, ali on nije bio optužen, iako se suočio sa optužbama za navodno neovlašćeno korišćenje njene bankovne kartice.

Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 20. oktobra u oblasti koja je bila pod vodom tokom ranijih pretraga u rezervatu od 25.000 hektara u Nort Portu.

Landrijev otac, koji je tragao sa vlastima kada su pronađeni posmrtni ostaci njegovog sina, otkrio je svesku u blizini tela. Stručnjaci su tada rekli da bi sveska mogla biti ključna u pružanju odgovora. Sveska je bila mokra, a zvaničnici nisu odmah rekli da li su iz nje izvukli bilo kakvu informaciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet