Fokus

SAD naložile evakuaciju porodica vladinih službenika u Belorusiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

07:49

SAD naložile evakuaciju porodica vladinih službenika u Belorusiji
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države su danas naložile članovima porodica američkih vladinih službenika u Belorusiji da napuste tu zemlju. Prethodno su izdale upozorenje da se ne putuje tamo zbog tenzija između Vašingtona i Rusije oko Ukrajine.

"Zbog povećanja neobičnih i zabrinjavajućih ruskih vojnih aktivnosti u blizini granice sa Ukrajinom, američki državljani koji se nalaze u Belorusiji ili planiraju da otputuju u Belorusiju treba da budu svesni da je situacija nepredvidiva i da postoji povećana tenzija u regionu", saopštio je Stejt department, a prenosi agencija Rojters.

SAD su prošle nedelje naložile članovima porodica zaposlenih u američkoj ambasadi u Ukrajini da napuste tu zemlju, i takođe je upućen poziv svim američkim državljanima da razmotre mogućnost napuštanja Ukrajine iz bezbednosnih razloga.

Takođe, povlačenje diplomata ranije su naložile Kanada, Australija, Velika Britanija. Savet svojim stanovnicima da ne putuju u Ukrajinu ili u njene određene delove dale su Norveška, Letonija, Švedska, kao i Hrvatska.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet