Fokus

Policija sklanja demonstrante, "vitalni" put između Kanade i SAD i dalje zatvoren

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

16:48

Policija sklanja demonstrante, "vitalni" put između Kanade i SAD i dalje zatvoren
Tanjug/AP/Nathan Denette/The Canadian Press - Copyright Tanjug/AP/Nathan Denette/The Canadian Press

veličina teksta

Aa Aa

Kanadska policija uklonila je demonstrante i vozila koji su blokirali vitalni put za trgovinu na granici sa SAD i uhapsila nekoliko osoba, ali most na granici dve zemlje još nije otovren za saobraćaj, saopšteno je na Tviter nalogu policije.

Demonstranti, koji se protive merama ograničenja koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa i obaveznoj vakcinaciji, blokiraju most Ambasador peti dan zaredom, ometajući međunarodnu trgovinu, prethodnih dana uhapšeno je nekoliko ljudi. Na graničnom prelazu nalazi se 50 policijskih automobila, a broj demonstranata je opao, prenosi Rojters.

Tanjug/AP/Nathan Denette/The Canadian Press

 

Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je u petak vanredno stanje u provinciji na osnovu koga će njegov kabinet moći da izrekne novčane kazne od 100.000 dolara i do godinu dana zatvora kao kaznu za ljude koji nastavljaju da ilegalno blokiraju puteve, mostove, šetališta i drugu krucijalnu infrastrukturu.

Protesti "Konvoja slobode", koji su u glavnom gradu Otavi započele kanadske kamiondžije ušli su u 17. dan. Prerastao je u širi protest protiv epidemioloških mera, a pridružili su se ljudi u manjim vozilima, uključujući automobile, kombije i kamione.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet