Fokus

Potpredsednica SAD: U slučaju invazije Rusije, biće ekonomskih troškova bez presedana

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2022

-

13:49

Potpredsednica SAD: U slučaju invazije Rusije, biće ekonomskih troškova bez presedana
Kamala Haris - Copyright AP/Sarahbeth Maney

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države, zajedno sa saveznicima, nametnuće Rusiji ekonomske troškove bez presedana, ako izvede invaziju na Ukrajinu, izjavila je danas potpredsednica SAD Kamala Haris.

"Pripremili smo ekonomske mere koje će biti brze, oštre i jedinstvene", rekla je Harisova na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, preneo je Rojters

Ona je istakla da će cilj biti ruske finansijske institucije i ključne industrije i istakla da nacionalne granice ne treba menjati nasilno.

"SAD neće prestati sa ekonomskim merama, već će dodatno ojačati istočni bok NATO-a", kazala je Harisova.

Kako je naveo diplomatski urednik CNN Nik Robertson, jasno je da je predsednik SAD DŽozef Bajden poslao Harisovu u Minhen da iznese poruku o jedinstvu.

"Potpredsednica SAD nosi tako snažnu poruku saveznicima i partnerima. Ovo je trenutak kada Sjedinjene Američke Države žele da se uvere da su jake, kada NATO želi da bude siguran da je jak, kada Evropska unija želi da bude sigurna da je jaka. To je bila snaga njene poruke", naveo je on.

Zelenski: Ukrajina neće odgovarati na provokacije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina neće odgovarati na provokacije u istočnom regionu Donbasa i da će nastojati da uspostavi mir diplomatskim putem.

Zelenski je otputovao u Nemačku da bi prisustvovao bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, dok se njegova zemlja sprema za mogući vojni napad Rusije, koja je okupila više od 100.000 vojnika u blizini ukrajinskih granica, preneo je Rojters.

Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Press Office

 

Rusija negira da planira napad na Ukrajinu.

"Ne odgovaramo na provokacije i nastojimo da uspostavimo mir isključivo diplomatskim putem", napisao je Zelenski na svom Instagramu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet