Fokus

Potop u Australiji, devet osoba izgubilo život, evakuisano na desetine hiljada

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

07:52

Potop u Australiji, devet osoba izgubilo život, evakuisano na desetine hiljada
Potop u Australiji, devet osoba izgubilo život, evakuisano na desetine hiljada - Copyright Tanjug/Jason O'Brien/AAP Image via AP

veličina teksta

Aa Aa

Desetine hiljada ljudi je moralo da se evakuše nakon što su obilne kiše pogodile istočnu obalu Australije.

Došlo je do potopa u pojedinim gradovima, a stanovnici su morali da se penju na vrhove svojih kuća, saopštili su lokalni zvaničnici.

Otkako je počelo nevreme prošlog četvrtka, devet osoba je poginulo, a spasilački timovi su vršili potragu za još četiri osobe čiji je nestanak prijavljen, preneo je Rojters.

Tanjug/Jason O'Brien/AAP Image via AP

 

Premijer Skot Morison, koji je nazvao neviđene padavine "meteorološkom bombom", rekao je da će vosjak biti raspoređena u najpogođenijim oblastima kako bi vodila spasilačke operacije.

Australijska meteo služba navela je da i dalje postoji opasnost od novih poplava na severu države Novi Južni Vels (NSW), pošto se nevreme pomerilo ka jugu, iz države Kvinslend.

"Ono što vidimo danas je bez presedana i upozorenje koje smo dobili od meteorologa je da možemo da očekujemo da će stvari biti još gore", izjavio je premijer NSW u televizijskom obraćanju.

Brizbejnska reka u glavnom gradu Kvinslenda se izlila danas, pa su ulice u Brizbejnu, trećem najvećem gradu Australije, poplavljene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet