Fokus

Putin razgovarao sa Mohamedom Bin Salmanom, Saudijska Arabija se nudi da posreduje između Moskve i Kijeva

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

21:16

Putin razgovarao sa Mohamedom Bin Salmanom, Saudijska Arabija se nudi da posreduje između Moskve i Kijeva
Putin razgovarao sa Mohamedom Bin Salmanom, Saudijska Arabija se nudi da posreduje između Moskve i Kijeva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Saudijski prestolonaslednik Mohamed Bin Salman rekao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u telefonskom razgovoru da je Rijad spreman da posreduje između Moskve, Kijeva i svih strana povezanih sa tekućom ukrajinskom krizom.

Princ je ponovio želju Saudijske Arabije da se održi stabilnost tržišta nafte i naglasio ulogu OPEK+ u održavanju ravnoteže, naglasivši da je neophodno da se poštuju sporazumi u okviru ove grupe, prenosi Rojters prema izveštaju saudijskih državnih medija.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u današnjem telefonskom razgovoru sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom istakao da je neprihvatljivo politizovati pitanje globalnog snabdevanja energentima, saopštila je pres služba Kremlja.

Kako se navodi, Putin je takođe izneo osnovne pristupe ruske strane u kontekstu "tekuće specijalne vojne operacije zaštite Donbasa", navodi se u saopštenju Kremlja, preneo je TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet